Salonavond 16 april: Herinneringen

Op onze tweede Salonavond presenteren we weer een gevarieerd programma, waar ‘herinneringen’ centraal staan, met kunstenaar en dichter Dorien de Wit, kunsthistoricus Caro Verbeek en onderzoeker naar de Gouden Peelhelm Huub Kluijtmans. De avond start om 19 uur en loopt tot 21 uur. 
 
 
 
 
 

Dorien de Wit, kunstenaar en dichter, presenteert het audioproject ‘kamer, knikker, maan’ dat ze speciaal maakte voor de salon van Hotel Nieuw Antiek. Tijdens de avond kun je dit audioproject ervaren, waarin je mee wordt genomen in de poëtische herinneringen van een personage in de salon. Het ervaren van dit audioproject doe je op je eigen smartphone met koptelefoon. Zorg dus dat je een koptelefoon/oortjes meeneemt! Mocht je deze niet hebben, zorgen wij hiervoor.
 

Caro Verbeek, kunsthistoricus en geurexpert, zal op deze avond over haar nieuwe boek ‘De Kleine Cultuurgeschiedenis van de (grote) Neus’ vertellen. Ze vertelt over de verloren gegane betekenis van de vorm van de neus in historische portretten. Zo was de weergave van Cleopatra’s neus een politieke strategie en zullen we nooit weten hoe haar echte neus er uitzag. Darwin mocht bijna niet mee op de Baegle vanwege de vorm van de zijne. En waarom werd gedacht dat Napoleons neus scherp was, in de dubbele betekenis van het woord?
 

Huub Kluijtmans komt vertellen over zijn onderzoek naar één van de grootste archeologische vondsten in Peel & Maas: de Gouden Peelhelm. Hij volgde in zijn vader’s voetsporen met zijn onderzoek naar het waarom deze Romeinse helm in deze regio belandde. Hierover zijn verschillende theorieën en in zijn zoektocht deed hij een bijzondere ontdekking.
 

De Salonavonden zijn informele, gezellige avonden om samen bij bepaalde onderwerpen stil te staan. Natuurlijk onder het genot van een drankje en met mooie verhalen van wetenschappers, kunstenaars en schrijvers. De avonden zijn altijd gratis te bezoeken. Wel fijn als u zich hier via Facebook, of via onze email zich aanmeldt. Wees welkom!
 
Foto van Dorien de Wit door Ernie Buts. 

Bezoekadres

Mariaplein 1
5988 CH Helden
+31 (0) 77 306 72 00
info@hotelnieuwantiek.nl

Open

Receptie: 8.00 - 20.00 uur
Hotel: 24 uur per dag

Volg ons

Nieuwsbrief