Kunstprojecten

In het hotel vinden ook verschillende kunstprojecten plaats. We willen een proeftuin zijn op het gebied van toerisme, slapen en kunst, waarbij we samen met kunstenaars uit verschillende disciplines projecten opzetten en uitvoeren. 

Shut up, write and create!

11 mei 2024

We organiseren iedere maand een creatieve middag of avond waar we het hotel openstellen voor creatievelingen die graag in een inspirerende omgeving samenwerken aan een lied, gedicht, kunstwerk of een ander project.

Bureau Kleine Reizen

In samenwerking met Cultuurpad
voorjaar en zomer 2022

Dit nieuwe project, geïnitieerd door hoteleigenaar Pavèl van Houten, begint op scholen in de regio Peel&Maas en zal vervolgens ook bij het hotel te zien zijn. In het project zal een toeristeninformatie volledig door kinderen ontworpen en gerund worden; van de sleutelhangers, tot wandelingen en informatieboekjes.

Salonavond 16 april: Herinneringen

16 april 2022

Op onze tweede Salonavond presenteren we weer een gevarieerd programma, waar deze keer ‘herinneringen’ centraal staan, met kunstenaar en dichter Dorien de Wit, kunsthistoricus Caro Verbeek en onderzoeker naar de Gouden Peelhelm Huub Kluijtmans.

Stoeien met eten

In opdracht van Museum van Bommel van Dam ontwierp eigenaar van het hotel Pavèl van Houten een servies, gemaakt van lokaal gewonnen klei en in samenwerking met pottenbakker Niek Hoogland en educator Anneke Heijne. Het servies daagt uit om te spelen met eten. Het is mogelijk om in het hotel te dineren met dit bijzondere servies met groepen van 12 tot 20 personen. Mail ons als u hierin interesse heeft.

Het servies is tevens te zien in het Museum van Bommel van Dam van 29 januari – 3 april 2022.

Artist in Residence: Dorien de Wit

november – februari 2022

Schrijver en kunstenaar Dorien de Wit maakte een nieuwe audiobeleving voor onze Salon. De audiobeleving is vanaf 16 april te doen met je eigen telefoon. Tevens is op alle hotelkamers al haar dichtbundel te vinden. Deze bundel werd onlangs genomineerd voor de Buddingh’-prijs 2021.

Salonavond 13 maart: Kabbelen

Op 13 maart vond onze eerste Salonavond plaatsvinden! Op deze avond lezen uiteenlopende schrijvers en kunstenaars voor uit eigen werk in onze Salonkamer. Voor deze eerste avond is audiokunstenaar Allard Medema uitgenodigd. Ook was er een interactief concert door Marjatta Fehres. De eerste avond was gratis toegankelijk. 

De Traplift: Allard Medema

ongoing

Kunstenaar Allard Medema ontwierp speciaal voor onze traplift een audiobeleving. Alle gasten kunnen de beleving ondergaan en ophalen bij de receptie. Duurt ongeveer 7 minuten!

Audiowandelingen studenten Zwolle

januari 2022

Een groep van 12 studenten van de ArtEZ hogeschool voor de kunsten uit Zwolle kwam in januari in het hotel langs op gezamenlijk 3 audiowandelingen te maken: in het bos, het dorp en het hotel zelf!

Bezoekadres

Mariaplein 1
5988 CH Helden
+31 (0) 77 306 72 00
info@hotelnieuwantiek.nl

Open

Receptie: 8.00 - 20.00 uur
Hotel: 24 uur per dag

Volg ons

Nieuwsbrief